Maku

Väiskin pyttipannu

25 min
3.5
0

Väiskin pyttipannu

GL
0
3.5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 120 gporonkäristyslihaa (pakaste)
  • 2 rklruokaöljyä
  • 3 kplkeitettyä perunaa
  • 1/4 kplpurjoa
  • 120 gkantarelleja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1 kplmunaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuumenna pannulla ruokalusikallinen rasvaa ja nosta jäinen käristelihapala pannulle. Paista muutaman minuutin ajan, käännä lihapalaa ja irrota paistunut lihakerros. Jatka näin, kunnes koko lihapala on sulanut ja paistettu.

Kumoa käristelihat pannulta sivuun odottamaan. Nosta puolet lihasta jääkaappiin seuraavan päivän hapankaalikeittoa varten.

Kuutioi perunat suupaloiksi. Leikkaa purjo renkaiksi ja huuhtele renkaat siivilässä. Kuumenna pannulla loppu rasva ja paista perunat ja sienet kauniin ruskeiksi. Lisää loppuvaiheessa purjorenkaat ja käristeliha. Kääntele vielä hetki.

Mausta pyttipannu suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla ja timjamilla.

Paista toisella pannulla tai pannun nurkassa kananmuna pyttipannun kruunuksi.

Maistele väiskin pyttipannun seurana ketsuppia ja sinappia.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä