Maku

Vain 5 raaka-ainetta! Testasimme ylistetyn porkkanareseptin ja rakastuimme – täydellisen helppo lisuke ruoalle kuin ruoalle

20 min
GL
KA
MU
SO
4.56
0

Täydellisen rapsakat keitetyt porkkanat syntyvät uskomattoman vähällä vaivalla. Ruskistetun voin ja hasselpähkinöiden pähkinäisyys, lehtipersiljan maku ja sitruunan raikas hapokkuus tekevät tästä mahtavan lisukkeen niin kala- kuin liharuoillekin. Rocket & Squash -ruokablogin ylistettyä porkkanareseptiä on pakko kokeilla.
Tulosta
Teksti Petra Tuominen
Kuvat Petra Tuominen

Ainekset (4–6 annosta)

  • 500 gporkkanoita (10 pientä tai 8 keskikokoista)
  • 30 ghasselpähkinöitä (iso kourallinen)
  • 1/2 ruukkuatuoretta lehtipersiljaa
  • 50 gvoita
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 0,5 tlsuolaa
  • 0,5 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Pienet kesäporkkanat voit jättää kokonaisiksi. Jos saat porkkanat pestyä puhtaiksi, voit hyvin jättää ne kuorimatta.

Laita porkkanat kattilaan ja lisää sen verran vettä, että ne peittyvät. Mausta ripauksella suolaa. Keitä porkkanoita noin 10 minuuttia – ei liian kypsiksi, sillä porkkanat saavat jäädä napakoiksi.

Hienonna hasselpähkinät karkeaksi rouheeksi. Hienonna lehtipersiljan lehdet.

Valuta porkkanat siivilässä. Kaada keitetyt porkkanat takaisin kattilaan tai suoraan tarjoiluastialle.

Ruskista voi: Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä ja seuraa, kun se alkaa vaahtoutua. Hetken päästä voi muuttuu kullanruskeaksi ja alkaa tuoksua pähkinäiselle. Lisää tässä vaiheessa joukkoon rouhitut hasselpähkinät ja sekoita puulastalla hetken aikaa. Ota pannu pois liedeltä. Purista pähkinöiden ja voin joukkoon sitruunamehu. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Valuta ainekset pannulta porkkanoiden päälle tasaisesti. Mausta halutessasi vielä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nauti heti!

MITÄ PIDIT?
4.56