Ruoka
Maku

Vadelmatähtitortut – kokeile joululeivonnaisen kesäistä versiota!

1 h 45 min
0
0

Vadelmatähtitortut – kokeile joululeivonnaisen kesäistä versiota!

MU
0
0
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Tuoreet marjat, tuorejuusto ja vadelmamarmeladi saavat tähtitortut maistumaan ihanan kesäisiltä. Itse tehty kermaviili-voitaikina tekee tortuista erityisen rapeat ja suussasulavat.

Ainekset (26 kpl)

Kermaviili-voitaikina

  • 150 gvoita
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 prk (200 g)kermaviiliä

Täyte

  • 1 rs (200 g)vaniljatuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 1/2 rs (à 230 g)paistonkestävää vadelmamarmeladia (esim. Saarioinen)
  • 1 l (104 kpl)vadelmia

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja kääri kelmuun.

Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin tunnin ajan.

Kauli taikina kahdessa erässä ½ sentin paksuiseksi suorakaiteeksi. Leikkaa se taikinapyörällä, veitsellä tai muotilla neliöiksi (9 cm x 9 cm).

Leikkaa neliöiden nurkkiin viillot. Lusikoi pohjille ensin ½ rkl tuorejuustoa ja sen päälle 1 tl vadelmamarmeladia. Nosta joka toinen kulma taikinapalan keskelle. Asettele keskelle vielä 4 vadelmaa jokaisen sakaran juureen.

Paista vadelmatorttuja pellillinen kerrallaan 225 asteessa noin 12 minuuttia. Siivilöi torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
0