Maku

Vadelmamacaronit

1 h 20 min
4
0

Vadelmamacaronit

GL
LA
MA
0
4
Kirpeä vadelma ja sitruuna sopivat loistavasti macaronien täytteeksi. Leivonnaisten kauniin hempeä väri saadaan aikaan elintarvikevärillä.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Heidi Strengell
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 100 gmantelijauhetta
  • 180 gtomusokeria
  • 1/6 tlelintarvikeväriä (punaista, jauhemaista)
  • 2 kplvalkuaista (M-koko)

Täyte

  • 1/2 dlvadelmamarmeladia
  • 1 rklsitruunatahnaa (lemon curd)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita mantelijauhot, puolet tomusokerista ja elintarvikeväri keskenään. Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Sekoita mantelijauhe-tomusokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon.

Pursota taikinasta noin 2 euron kokoisia pyörylöitä leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Kopauta peltiä muutaman kerran pöytää vasten, jotta leivonnaisten mahdolliset huiput laskevat. Anna pohjien levätä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista. Näin macaronit hieman tasoittuvat ja saavat kuoren, joka rapeutuu uunissa.

Paista macaroneja 150-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellillä ja siirrä pohjat leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle.

Mausta marmeladi sitruunatahnalla. Levitä kahden leivospohjan väliin ohut kerros hilloa. Tarjoa heti tai säilytä tiiviissä rasiassa. Leivokset säilyvät mureina ainakin seuraavaan päivään.

Vinkki!

*Mantelijauhoilla leivotuista macaroneista tulee tasaisempia kuin mantelijauheella, joka on rakenteeltaan hieman karkeampaa. Kummallakin saat macaronit kuitenkin onnistumaan.

*Sekoita jauhemainen elintarvikeväri hyvin tomusokeri-mantelijauhoseokseen. Värejä löydät hyvin varustetuista ruokakaupoista tai leivontatarvikeliikkeistä.

*Kokeile ohjeella erilaisia macaroneja. Värjää sitruunamacaronit keltaisella elintarvikevärillä ja käytä täytteeksi lemon curdilla maustettua sitruunatuorejuustoa. Tee suklaamacaroneja lisäämällä tomusokeri-mantelijauhoseokseen 1 tl kaakaojauhetta ja täytä leivokset hasselpähkinä-suklaalevitteellä. Lakritsitäyte syntyy sekoittamalla 100 g sitruunatuorejuustoa ja 1 rkl lakritsikastiketta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä