Kotivinkki

Vadelmakääretorttu

2.7
0

Vadelmakääretorttu

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 4kananmunaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1¼ dlperunajauhoja
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

TÄYTE:

  • 250 grahkaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlvadelmia

PÄÄLLE:

  • 100 gvalkoista suklaata
  • kirsikoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

2. Sekoita jauhoseos munavaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista torttupohjaa 250-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia.

4. Kumoa torttupohja leivinpaperille, joka on sokeroitu kevyesti.

5. Sekoita rahkaan sokerit ja jaa se pohjan päälle. Laita rahkan päälle vadelmat ja kääri pohja tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Asettele rulla niin, että saumapuoli jää alas. Anna tortun vetäytyä hetki leivinpaperin sisällä.

6. Sulata suklaa ja pursota se tortun päälle. Asettele kirsikat koristeeksi tortun päälle ja viereen.

Vinkki!

Vinkki: Torttupohjaa ei kannata paistaa liian kuivaksi. Kuiva pohja murenee, kun sitä käärii.

MITÄ PIDIT?
2.7
Katso myös nämä