Kotivinkki

Vadelmainen ruby-suklaakakku on juhlapöydän sulotar – kauniit suklaakoristeet syntyvät helposti teelusikalla

2 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
1 h 15 min
Ruby-suklaakakussa maistuvat raikkaat vadelmat, joita tulee sekä täytteeseen että kakun päälle. Myös vaaleanpunainen ruby-­suklaa tuo kakkuun hienostunutta marjaisaa makua.
0
0
Julkaistu: 26.5.2021


Ainekset (10–12 annosta)

Kakkupohja

  • 3 munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 rklunikonsiemeniä

Kostutus

  • 1 dlmaitoa
  • 2 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 grubysuklaata ( esim. Pirkka)
  • 4 dlvadelmia

Kuorrutus

  • 1+2 dlkuohukermaa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 100 grubysuklaata
  • syötäviä kukkia, vadelmia
  • (kuivattua vadelmarouhetta)

Lisäksi

  • voita ja vehnäjauhoja vuokaan
Tulosta

Vadelmainen rubysuklaakakku valmistuu näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-­sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varo­vasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen irrottamista vuoasta.
  2. Kuumenna täytteen kerma kattilassa. Siirrä syrjään liedeltä, paloittele suklaa joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Siirrä täyte kattilasta kulhoon, peitä kelmulla ja pane 30 minuutiksi jääkaappiin viilentymään.
  3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Mausta kostutukseen tuleva maito vaniljasokerilla. Vatkaa jäähtynyt täyte kuohkeaksi, noin 5 minuut­tia. Kostuta alin kakkupohja ja levitä puolet täytteestä pohjalle. Lado puolet vadelmista täytteelle. Nosta keskimmäinen kakkupohja vadelmien päälle, kostuta ja täytä kuten ensimmäinen kerros. Kostuta myös ylin, kanneksi tuleva kakkupohja.
  4. Kuumenna desi kermaa kattilassa. Siirrä syrjään liedeltä, paloittele joukkoon valkosuklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa 2 desiä kermaa vaahdoksi. Kääntele kermavaahto suklaa-kermaseokseen. Levitä kuorrutus veitsellä kakun päälle ja reunoille.
  5. Sulata ruby-suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilassa. Valuta sulatettua suklaata ohuelti ja rennosti kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku syötävillä kukilla ja tuoreilla vadelmilla sekä halutessasi kuivatulla vadelmarouheella.

Vinkki: näin teet suklaakoristeet

Sulata 50 grammaa ruby-suklaata, jaa suklaa teelusikallisiksi puhtaalle leivin­paperille ja levitä lusikalla viuhkamaiseksi soikioksi. Anna kovettua 10 minuuttia.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta nämä inspiroivat leivontakirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »