Kotivinkki

Vadelmainen paahtovanukaspiiras

0
0

Vadelmainen paahtovanukaspiiras

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlkidesokeria
  • ripaussuolaa
  • 75 gvoita tai margariinia
  • 1pieni luomukananmuna

TÄYTE:

  • 2luomukananmunaa
  • 2luomukananmunan keltuaista
  • 1 dlkidesokeria
  • 1½ tlvaniljasokeria
  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 rklmaissijauhoa
  • 10vadelmaa
  • tomusokeria viimeistelyyn

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita vehnäjauhoihin sokeri ja suola.

2. Kuutioi huoneenlämpöinen voi. Nypi voi jauhoseokseen tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.

3. Lisää muna ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Pyöritä taikina palloksi ja kiedo se muovikelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin puoli tuntia.

4. Valmista täyte. Sekoita muniin keltuaiset ja sokerit. Lisää joukkoon kerma ja maissijauhot.

5. Kauli levännyt taikina ohueksi levyksi tai painele se halkaisijaltaan 20 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille sormenpäillä. Voit tehdä myös kolme pientä annospiirasta.

6. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa 8–10 minuuttia. Ota pohja uunista ja kaada päälle kerma-munaseos siivilän läpi.

7. Paista piirasta uunin alatasolla 15 minuuttia. Lisää vadelmat täytteen päälle harvakseltaan. Paista piirasta vielä noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Pienempien piiraiden sisus kypsyy nopeammin.

8. Ota piiras uunista ja anna sen jäähtyä täysin. Kun piiras on jäähtynyt, laita se peitettynä viileään 2–3 tunniksi ennen tarjoilua.

9. Siivilöi halutessasi piiraan pintaan tomusokeria ja nosta se hetkeksi tulikuuman grillivastuksen alle uunin ylätasolle, niin että sokeri sulaa ja saa hiukan väriä. Tarjoa heti.
 

Vinkki!

Jos käytät pakastevadelmia, lisää ne kohmeisina. Kääntele vadelmia kevyesti maissijauhoissa, ennen kuin lisäät ne täytteeseen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä