Maku

Vadelmainen Angry Birds kakku

4 h
4
0

Vadelmainen Angry Birds kakku

Upea Angry Birds -kakku on lasten synttärijuhlien ehdoton hitti! Pallomainen syntymäpäiväkakku hyydytetään muotoonsa kelmulla vuoratussa kulhossa.
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Kakkupohja

  • 6 kplkananmunia
  • 2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita

Kostutus

  • 2 dlmaitoa

Täyte

  • 5 kplliivatelehtiä
  • 300 gvadelmia
  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvanilijasokeria
  • 2 rklvettä

Kreemi

  • 200 gvoita
  • 2 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 rklmaitoa

Kuorrute

  • 500 gsokerimassaa

Koristeet

  • 250 gsokerimassaa
  • kplelintarvikevärejä

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN2 h 30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele noin 24cm kokoinen kakkuvuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista. Korppujauhota vuoan reunat. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun vatkaimesta pudotettu kahdeksikkokuvio pysyy selvästi näkyvissä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sulata voi. Lisää jauhot kananmunavaahtoon siivilän läpi varovasti nuolijalla käännellen. Kääntele varovasti joukkoon sulatettu voi. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakkupohja ritilälle jäähtymään.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Ulkomaiset vadelmat on suositeltavaa kiehauttaa ennen käyttöä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet veteen. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja lopuksi liivateliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele vadelmaseos nuolijalla kermavaahdon joukkoon. 

Kakun kokoaminen: Valitse sopivan kokoinen kulho ja vuoraa se kelmulla. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen ja leikkaa yksi kerros pieneksi ympyräksi ja seuraava hieman isommaksi, jolloin saat kolme eri kokoista pohjaa. Aseta pienin pohja kulhon pohjalle ja kostuta maidolla. Kaada pohjan päälle täytettä ja tasoita pinta. Lisää toisiksi suurin pohjalevy ja kokoa seuraava kerros samoin. Lisää päälimmäiseksi suurin pohjalevy ja kostuta se. Taittele kelmun reunat kakun suojaksi ja siirrä kakku hyytymään pakastimeen noin 30 minuutiksi. Voit hyydyttää kakkua myös muutaman tunnin tai yön yli jääkaapissa.

Valmista kreemi. Vatkaa kaikki kreemin ainekset kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Tähän menee aikaa useita minuutteja. Jos kreemi tuntuu liian jämäkältä, voit lämmittää sitä mikrossa muutaman sekunnin kerrallaan. 

Kumoa kakku tarjoilualustalle ja irrota kelmut. Levitä tasainen kerros kreemiä kakun pinnalle veitsen avulla.

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita pinta käsilläsi ja leikkaa ylimääräinen massa kakun reunasta terävällä veitsellä.

Muotoile loput linnun osat sokerimassasta ja kiinnitä ne paikalleen sivelemällä siveltimellä pieni määrä vettä kiinnityskohtaan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä