Maku

Vadelmaboston

2 h
4.7
0

Vadelmaboston

LA
MA
MU
0
4.7
Vadelmahillolla täytetty bostonkakku on kahvipöydän ihanin herkku! Kakkuvuoassa paistettuna bostonpullasta tulee hauskan muotoinen. Tämä pullaherkku sopii myös muna- ja maitoallergisille.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruokaöljyä

Täyte

  • 1 dlvadelmahilloa

Koristelu

  • 1 dltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklkoristerakeita

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mukaan sokeri, kardemumma ja suola.

Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää loppuvaiheessa mukaan öljy.

Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä hetki. Kauli taikina levyksi, levitä päälle vadelmahilloa ja kääri napakaksi rullaksi. Nipistä saumakohta tiukasti kiinni.

Leikkaa rulla terävällä veitsellä 8 palaan ja nosta palat öljyttyyn kakkuvuokaan leikkuupinta ylöspäin.

Anna bostonkakun kohota noin 45 minuuttia.

Paista kohonnutta bostonkakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Koristele bostonkakku jäähtyneenä tomusokerikuorrutuksella ja nonparelleilla.

Vinkki!

Jos kananmuna sallitaan, voit lisätä taikinaan yhden munan ja voidella kakun ennen uuniin menoa munalla, jolloin paistopinnasta tulee ruskea ja kiiltävä.
MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä