Kotivinkki

Vadelma-unelmakakku

0
0

Vadelma-unelmakakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Pohja:

  • 125 gmargariinia tai voita
  • ¾ dlsokeria
  • 2valkuaista
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte:

  • 2 dlmaitoa
  • 2 dlkermaa (kasvirasva- tai ruokakerma käyvät myös)
  • 2keltuaista
  • 1½ rklperunajauhoja
  • ¾ dlsokeria
  • vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria
  • 5 dlvadelmia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Paloittele margariini ja jätä se huoneenlämpöön pehmenemään.

2. Valmista vaniljatäyte. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.

3. Sekoita kattilassa maito, kerma, keltuaiset ja perunajauho.

4. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljatanko tai vaniljasokeri ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee, älä keitä. Poista vaniljatanko ja jätä kastike jäähtymään.

5. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää valkuaiset koko ajan vatkaten.

6. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan.

7. Voitele halkaisijaltaan 22-25 cm:n irtopohjavuoka. Mitä pienempää vuokaa käytät, sitä korkeampi kakusta tulee.

8. Painele taikina sormilla vuoan pohjalle ja reunoille.

9. Kaada vaniljakiisseli ja puolet vadelmista kakun syvennykseen.

10. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 25-35 minuuttia.

11. Jäähdytä kakku ja koristele se lopuilla vadelmilla. Jos et malta jäähdyttää kakkua, varo sisältä valuvaa vaniljakiisseliä, se on tosi kuumaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä