Maku

Vadelma-tuorejuustomuffinit

40 min
4
1

Mehevien murupäällysteisten muffineiden sisällä on vadelmia ja tuorejuustoa. Helpot ja nopeat muffinit ovat täydellinen seuralainen kesän viimeisille ulkokahveille.
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 175 gvoita
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlmaitoa
  • 1 1/2 dlvadelmia (jäisiä)
  • 60 gtuorejuustoa

Murupäällinen

  • 55 gvoita
  • 1,2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlsokeria
  • 1/4 tlkardemummaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Sulata taikinan voi ja anna jäähtyä.

Laita uuni lämepemään 175 asteeseen.

Valmistele 12-koloinen muffinivuoka asettamalla koloihin korkeahkot paperivuoat. Sekoita yhdessä kulhossa keskenään munat, maito ja jäähtynyt voisula. Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita nopeasti, sekoituksen loppuvaiheilla lisää jäiset vadelmat ja kääntele juuri ja juuri sekaisin. Tee muruseos nyppimällä ainekset tasaiseksi keskenään. Lusikoi taikinaa paperivuokiin noin puolilleen, lisää lusikallinen tuorejuustoa taikinan päälle. Lusikoi pinnalle loput taikinasta ja ripottele päällimmäiseksi muruseos. Paista muffineita uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

MITÄ PIDIT?
4