Maku

Vadelma-sitruunatäytekakku

5
2

Vadelma-sitruunatäytekakku

Hempeän vaaleanpunainen vadelma-sitruunakakku ei ole liian makea eikä liian kirpeä - juuri sopiva kesän juhliin. Savoiardi-keksit reunalla viimeistelevät herkän täytekakun.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 115 gsokeria (n. 1 1/3 dl)
  • 85 gvehnäjauhoja (n. 1 1/3 dl)
  • 1/3 dlmaissitärkkelystä
  • 2/3 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsitruunan raastettua kuorta

Kuorrute

  • 200 gvoita
  • 200 gtuorejuustoa
  • 2 dltomusokeria
  • 2 tlsitruunan raastettua kuorta
  • 1 rklvadelmahilloa
  • 2 tlsitruunan mehua
  • punaista elintarvikeväriä

Lisäksi

  • 2 rklvadelmahilloa
  • 200 gsavoiardikeksejä
  • koristelugeeliä (esim. Dr. Öetker)
  • korppujauhoja (vuokaan)
  • voita (vuoan voiteluun)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista pohja vatkaamalla huonenlämpöiset munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe.
Pese sitruuna ja raaasta sen kuori.
Siivilöi jauhoseos vähän kerrallaan vaahdon joukkoon, kääntele nuolijalla. Lisää sitruunan kuori.
Vuoraa n. 20-senttisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla, voitele ja korppujauhota reunat.
Kaada taikina vuokaan, kopauta ilmakuplat pois. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 30-35 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn tikkun ei tartu taikinaa.
Anna kakun jäähtyä ensin hetki vuoassa, sitten ritilällä.
Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöistä voita minuutin ajan. Lisää tomusokeri ja vatkaa muutaman minuutin ajan kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto, vadelmahillo, sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja muutama tippa punaista elintarvikeväriä. Vatkaa tasaiseksi.
Kokoa kakku. Leikkaa pohja kolmeen osaan pitkällä sahalaitaisella veitsellä.
Levitä alimmaisen pohjan päälle vajaa desi kuorrutetta. Levitä tasaisesti, ei haittaa vaikka kuorrutusta menisi vähän yli reunojen. Levitä päälle ruokalusikallinen hilloa. Laita seuraava pohja päälle ja toista sama. Viimeiseksi nosta päällimmäinen pohja päälle ja levitä kakun päälle ja reunoille kuorrutetta. Tee “murukuorrute”: levitä kuorrutetta sen verran päälle ja reunoille, että kakunmurut jäävät kuorrutteen alle. Laita kylmään n. 30 minuutiksi.
Levitä sen jälkeen loput kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille tasaisesti palettiveitsellä.
Koristele kakku halutessasi koristegeelillä.
Leikkaa savoiardi-keksit sopivan pituisiksi ja asettele ne kakun reunalle pystyyn. Voit solmia keksit vielä silkkinauhalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä