Vadelma-semifreddo

4 h 20 min
4.5
0

Vadelma-semifreddo

Täyteläisen ihana semifreddo eli italialaistyylinen jäädyke on kuin jäätelöä, mutta valmistuu ilman jäätelökonetta tai muita vempaimia. Pirteät vadelmaraidat sopivat makean kermaiseen jäädykkeeseen täydellisesti. Viimeistele jälkiruoka tuoreilla vadelmilla!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplkananmunia
  • 2 kplkananmunan keltuaista
  • 1/2 tlvaniljauutetta
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 dlkuohukermaa
  • 4 dlvadelmia (tuoreita tai pakaste)

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Sekoita kananmunat, keltuaiset, vanilja ja sokeri lämmön kestävässä kulhossa (keraaminen tai metallinen).

Kiehauta kattilassa vettä. Säädä lieden lämpö niin, että vesi jatkaa höyryämistä, mutta ei kiehu liian voimakkaasti. Varmista myös ettei kulho koske kuumaa vettä.

Nosta kulho höyryävän kattilan päälle. Vatkaa kananmuna-sokeriseosta vesihauteen päällä sähkövatkaimella 5 minuuttia kunnes se on paksua ja vaalea vaahtoa.

Nosta kulho pois vesihauteen päältä. Jatka vatkaamista sähkövatkaimella vajaa 10 minuuttia kunnes vaahto on jäähtynyt.

Vatkaa eri kulhossa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä kerma- ja munasokerivaahto ja sekoita ne käännellen.

Muussaa vadelmat haarukalla mehukkaaksi soseeksi. Sekoita puolet soseesta jäädykemassan joukkoon.

Kaada muutaman sentin kerros vaahtoa muovikelmulla päällystettyyn leipävuokaan. Tipottele lusikalla vadelmasattumia kerroksen pinnalle. Kaada päälle seuraava kerros ja lisää lusikoi pinnalle vadelmasosetta. Kaada loput vaahdosta kerrosten päälle.

Peitä vuoka kelmulla ja nosta se tasaiselle alustalle pakastimeen. Anna semifreddon jäätyä vähintään 5 tuntia.

Nosta vuoka pakastimesta huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa semifreddo tarjoilulautaselle ja koristele vadelmilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä