Kotivinkki

Vadelma-rahkapullalevy

0
0

Vadelma-rahkapullalevy

Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2½ dlmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 dlsokeria
  • ½ rklkardemummaa
  • 1pieni kananmuna
  • ½ tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 100 gmargariinia

Täyte

  • 1 prkmaitorahkaa (250g)
  • 1 prkmaustamatonta tuorejuustoa (200g)
  • 250 gpaistonkestävää vadelmamarmeladia
  • 1kananmuna

Koristeluun

  • esimerkiksi kuivattuja karpaloita, suklaaströsseliä
  • raesokeria
  • kananmunaa voiteluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota murennettu hiiva maitoon.
2. Lisää nesteeseen sokeri, kardemumma, kananmuna ja suola.
3. Lisää joukkoon jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.
4. Alusta taikinaa 5–10 minuuttia voimakkaasti käännellen. Huolellisella alustamisella taikinaan saadaan hyvä sitko. Sitko on riittävä, kun taikina irtoaa hieman kulhon reunoista ja käsistä.
5. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
6. Painele taikinan ilmakuplat pois leivinpöydällä ja kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen uunipellin kokoinen pala.
7. Peitä kulho ja kohota taikinaa vielä lämpimässä paikassa noin 10 minuuttia.
8. Yhdistä maitorahkaan tuorejuusto, marmeladi ja kananmuna. Levitä seos kohonneen pullataikinan pintaan, niin että jätät kauttaaltaan reunat tyhjiksi. Sipaise reunoihin kananmunaa.
9. Paista levypullaa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia kunnes taikina on kypsää ja saanut kauniin paistovärin.
10. Leikkaa jäähtynyt levy annospaloiksi ja koristele palat ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä