Vadelma-omenaneliöt

1 h 20 min
4
0

Vadelma-omenaneliöt

Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Täyte

  • 6 kplomenaa
  • 2 kplmunaa
  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 4 dlvadelmia (pakaste)
  • 1/2 dlsokeria

Perustaikina

  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlruokasoodaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 250 gmargariinia (rasvaa 60 %) (sulatettuna)

Pohjataikinaan

  • 1 kplmunaa
  • 2 dlpiimää

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN40 min

Poista omenoista kodat. Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita täytteen munat, rahka, sokerit ja sitruunamehu keskenään.

Valmista perustaikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan muna ja piimä. Kaada tämä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

Levitä rahkaseos pohjan päälle. Nostele omenaviipaleet rahkaseoksen pinnalle. Kierittele kohmeiset vadelmat 1/2 desissä sokeria ja ripottele ne omenaviipaleiden päälle.

Murustele päällimmäiseksi kerrokseksi loput perustaikinasta. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut selvästi väriä.

Leikkaa jäähtyneestä vadlema-omenapiiraasta haluamasi kokoisia neliöitä.

•Voit valmistaa piirakan hyvissä ajoin edellisenä päivänä. Maut tasoittuvat, kun piiras saa levätä yön yli.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä