Maku

Vadelma-murupiirakka

50 min
4.7
1

Vadelma-murupiirakka

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 35 gpiparkakkuja (murusteltuna 1 dl)
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkardemummaa

Pinnalle

  • 200 gvadelmia
  • 35 gpiparkakkuja (murusteltuna 1 dl)
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 rklsokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa munat ja sokerit vispilällä keskenään. Vatkaa joukkoon rasva ja maito. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (Ø 26–28 cm).

Ripottele pinnalle vadelmat. Painele ne kevyesti taikinaan.

Sekoita piparimurut, mantelijauhe ja sokeri keskenään. Ripottele muruseos piiraan pinnalle.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Jos vadelma-murupiiraan pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa. Isossa vuoassa vadelma-murupiiras kypsyy nopeammin kuin pienessä. Tarkista kypsyys painamalla kevyesti piiraan keskeltä: kypsä piiras tuntuu kiinteältä.

Tarjoa vadelma-murupiirakka lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä