Maku

Vadelma-mantelipiirakka

1 h 15 min
4
2

Vadelma-mantelipiirakka

Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 125 gvoita
  • 1 rklsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 rklkevytmaitoa

Täyte

  • 400 graparperia (paloina)
  • 1/2 dlvettä
  • 1 dlhyytelösokeria

Manteliseos

  • 50 gmantelimassaa
  • 50 gvoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlvehnäjauhoja

Päälle

  • 3 dlvadelmia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN20 min

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito.
Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kumoa raparperit ja vesi kattilaan. Anna kiehua noin 8 minuuttia, kunnes raparperit soseutuvat. Lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes se liukenee. Jäähdytä.
Vaivaa manteliseoksen ainekset sekaisin.
Kaada raparperikiisseli piirakkapohjalle ja ripottele päälle vadelmat. Levitä manteliseos piirakan pinnalle.
Paista vadelma-mantelipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä