Vadelma-limekakku – kesän juhlien herkullinen ja hurmaava katseiden kääntäjä
Kasvis
1 h 40 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 40 min
Vadelma-limekakku on kaunis päältä ja ihanan herkullinen myös sisältä! Kakku yllättää myös hauskasti leikattaessa, kun unikonsiemenet pilkuttavat taikinaa.
3 dlkotimaisia vadelmia (myös pakastevadelmat käyvät)
1 dlsokeria
3 dlvispikermaa
Kostutus
2 dlsitruunalimsaa
Koristeeksi
tuoreita vadelmia
vadelmajauhetta (esim. Kaskein marja)
Vadelma-limekakku valmistuu näin:
Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija 22–24 cm) margariinilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahtoon. Kaada vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Mittaa kattilaan limen mehu, vesi, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee paksuksi kiisseliksi. Siirrä liedeltä ja jäähdytä kylmäksi.
Vatkaa 5 dl vispikermaa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita kolmasosa kermavaahdosta varovasti nostellen limekiisselin joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa vadelmat ja sokeri. Kääntele joukkoon loppu kermavaahto. Jos käytät pakastevadelmia, valuta huolellisesti.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita kakkupohja tarjoiluvadille ja kostuta sitruunalimulla. Lusikoi pohjalle noin puolet vadelmatäytteestä. Laita keskimmäinen kakkulevy vadelmatäytteen päälle, kostuta ja lusikoi kakkupohjalle noin puolet limetäytteestä. Laita viimeinen kakkupohja kanneksi ja kostuta lopulla sitruunalimulla.
Levitä vadelmatäytettä lastalla kakun alaosasta noin puoleenväliin kakkua. Jatka kuorruttamista ylöspäin limettitäytteellä niin, että päällinenkin peittyy. Koristele vadelma-limekakun pinta vadelmilla ja vadelmajauheella.