Kotivinkki

Vadelma-limettikakku – kesän juhlien herkullinen ja hurmaava katseiden kääntäjä

1 h 40 min
0
0

Vadelma-limettikakku – kesän juhlien herkullinen ja hurmaava katseiden kääntäjä

KA
0
0
Teksti Raisa Laine
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Vadelma-limettikakku on kaunis päältä ja ihanan herkullinen myös sisältä! Kakku yllättää myös hauskasti leikattaessa, kun unikonsiemenet pilkuttavat taikinaa.

Ainekset (15 annosta)

Kakkupohja

  • 4kananmunaa
  • 2½ dlsokeria
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 rklunikonsiemeniä
  • margariinia vuoan voiteluun

Limemousse

  • 2 dllimen mehua
  • 1 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 3 rklperunajauhoja
  • 3kananmunankeltuaista
  • 2 dlvispikermaa vaahdotettuna

Vadelmatäyte

  • 3 dlkotimaisia vadelmia (myös pakastevadelmat käyvät)
  • 1 dlsokeria
  • 3 dlvispikermaa

Kostutus

  • 2 dlsitruunalimsaa

Koristeeksi

  • tuoreita vadelmia
  • vadelmajauhetta (esim. Kaskein marja)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN40 min

Vadelma-limettikakku valmistuu näin:

  1. Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija 22–24 cm) margariinilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahtoon. Kaada vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  2. Mittaa kattilaan limen mehu, vesi, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee paksuksi kiisseliksi. Siirrä liedeltä ja jäähdytä kylmäksi.
  3. Vatkaa 5 dl vispikermaa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita kolmasosa kermavaahdosta varovasti nostellen limekiisselin joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa vadelmat ja sokeri. Kääntele joukkoon loppu kermavaahto. Jos käytät pakastevadelmia, valuta huolellisesti.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita kakkupohja tarjoiluvadille ja kostuta sitruunalimulla. Lusikoi pohjalle noin puolet vadelmatäytteestä. Laita keskimmäinen kakkulevy vadelmatäytteen päälle, kostuta ja lusikoi kakkupohjalle noin puolet limettitäytteestä. Laita viimeinen kakkupohja kanneksi ja kostuta lopulla sitruunalimulla.
  5. Levitä vadelmatäytettä lastalla kakun alaosasta noin puoleenväliin kakkua. Jatka kuorruttamista ylöspäin limettitäytteellä niin, että päällinenkin peittyy. Koristele vadelma-limettikakun pinta vadelmilla ja vadelmajauheella.

MITÄ PIDIT?
0