Vadelma-kookoskakku

1 h 40 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
40 min
Vadelmilla ja kookoksella täytetty kakku on täydellinen raikkaan ja makean yhdistelmä.
0
0


Ainekset (noin 15 annosta)

Pohja

  • 5kananmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tljauhettua inkivääriä

Täyte

  • 400 mlkookosmaitoa (extra creamy)
  • 4 rklmaissitärkkelystä
  • 3 dltomusokeria
  • 2 dlmascarponea
  • 3 dlvadelmia sulatettuna

Kostutus

  • 1 ½ dlmaitoa
  • 1 rkltomusokeria

Päälle

  • 3 dlvispikermaa
  • ½kookostäytettä
  • 1 dlkookoslastuja
  • 1 dlkookoshiutaleita

Lisäksi

  • voita vuokaan
  • kookoshiutaleita
Tulosta

Vadelma-kookoskakku valmistetaan näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 25-senttinen irtopohjavuoka voilla ja ripottele vuokaan kookoshiutaleita.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltaessa kypsä. Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.
  3. Mittaa kattilaan kookosmaito ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes kookosmaito sakenee kiisselimäiseksi. Jäähdytä.
  4. Vatkaa tomusokeri ja mascarpone tasaiseksi. Sekoita kylmä kookoskiisseli joukkoon.
  5. Sekoita maito ja sokeri pienessä kulhossa kostutusta varten.
  6. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kerros ja levitä sille 1/3 kookostäytteestä. Levitä kookostäytteen päälle puolet vadelmista. Toista samalla tavoin toinen kerros ja nosta lopuksi viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta myös kansi.
  7. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi. Kääntele varoen loppu kookostäyte joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille lastalla. Ripottele kookoshiutaleita kakun reunojen ympäri ja kookoslastuja kakun päälle. Koristele halutessasi valkosuklaakuusilla.

Näin teet koristekuuset

Sulata 100 grammaa valkoista suklaata ja värjää se vihreäksi geelimäisellä elintarvikevärillä (Dr. Oetker). Lusikoi värjätty suklaa kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa pussin päähän pieni reikä. Pursota leivinpaperille asetettujen suolatikkujen ympärille kuusenoksia. Koristele kuuset jouluisilla nonparelleilla. Anna kuusien kovettua jääkaapissa hetki. Siirrä kuuset kakun päälle vasta juuri ennen tarjoamista, sillä suolatikut kostuvat pitkään kakun sisällä ollessaan.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »