Maku

Vadelma-chiahillo – ihana raakahillo valmistuu viidessä minuutissa

8 h 5 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
1

Chiahillo on keittelemättä valmis, sillä se hyytyy chiansiementen voimalla. Laita chiahillo tekeytymään edellisenä päivänä.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

Chiahillo

  • 2 dlvadelmia (suomalaisia)
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlaitovaniljajauhetta
  • 2 rklchiansiemeniä

Tee näin

8 h 5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN8 h

Chiahillo valmistuu näin:

  1. Soseuta puolet vadelmista siirapin, nesteiden ja vaniljan kanssa sauvasekoittimella.
  2. Lisää joukkoon chiansiemenet ja loput vadelmat. Muussaa kevyesti haarukalla.
  3. Anna chiahillon tekeytyä yön yli jääkaapissa. Hillo säilyy jääkaapissa noin viikon.

Vinkki!

Kokeile hilloa puurojen ja lettujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0