Maku

Vaarin muikkupata

1 h 15 min
3.9
6

Vaarin muikkupata

GL
LA
MA
MU
6
3.9
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gmuikkuja (perattuja)
  • 2 tlmerisuolaa
  • 170 gpekonia
  • 2 kplsipulia
  • 1/2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1/4 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 dlvettä
  • 3 rkltuoretta tilliä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Huuhdo peratut muikut nopeasti siivilässä kylmän veden alla. Valuta ne ja kuivaa talouspaperiin. Ripottele suola kalojen päälle ja sisälle.

Suikaloi pekoni. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Levitä pekonit kylmälle pannulle. Ruskista ne kevyesti. Lisää sipulirenkaat ja anna kuullottua.

Lado pataan kerroksittain sipuli-pekoniseosta, muikkuja ja pippureita. Jätä päällimmäiseksi pekonikerros.

Kaada päälle vesi. Peitä muikkupata kannella ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1t. Ota loppuvaiheessa kansi päältä ja anna pinnan hieman paahtua.

Viimeistele vaarin muikkupata tillillä. Tarjoa muikkupata keitettyjen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä