Maku

Vaaleat piparit

1 h 30 min
3.75
0

Vaaleat piparit ovat täynnä joulun makua ja hauska lisä perinteisten pipareiden rinnalle. Leivo kauniin vaaleat piparkakut joulupöydän iloksi!
Tulosta
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes

Ainekset (40 kpl)

Vaaleat piparit

  • 100 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplkananmunan keltuainen
  • 2,5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlpiparkakkumaustetta
  • 1 rklmaitoa

Kuorrute

  • 1 kplkananmunan valkuainen
  • tomusokeria
  • valkoisia nonparelleja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Vaaleat piparit valmistuvat näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen sähkövatkaimella vatkaten. Säästä valkuainen kuorrutetta varten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. 
  2. Kauli taikina ohueksi levyksi suoraan leivinpaperin päällä. Ota piparkakkumuotilla kuvioita taikinasta. Irrota ylimääräinen taikina kuvioiden ympäriltä. Laita pelti noin 5 minuutiksi pakastimeen. Tämä auttaa pikkuleipiä säilyttämään muotonsa paremmin paistettaessa. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla noin 7-9 minuuttia riippuen pikkuleipien koosta. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä.
  3. Lisää valkuaiseen tomusokeria, kunnes koostumus on sopiva pursotettavaksi. Siirrä kuorrute pakastepussiin ja tee pussin kulmaan pieni reikä. Koristele pikkuleivät kuorrutteella. Viimeistele koristelu valkoisilla nonparelleilla.
MITÄ PIDIT?
3.75