Vaaleat hunajajuurekset

45 min
4.2
0

Vaaleat hunajajuurekset

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.2
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 300 glanttua
  • 300 gkyssäkaalia
  • 300 gpalsternakkaa
  • 300 gnaurista
  • 200 gsipulia
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlhunajaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 2 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Kuori ja paloittele juurekset reilunkokoisiksi lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne.

Levitä kaikki kasvikset uunipellille, leivinpaperin päälle.

Valuta kasviksille öljy ja hunaja. Ripottele päälle mausteet. Kääntele ainekset sekaisin ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.

Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Tarjoa vaaleat hunajajuurekste limppu-emmentaalikuorrutetun poronfileen kanssa.

  • Jos haluat esivalmistella juurekset muutama tunti ennen tarjoilua, kuori ja paloittele kaikki ja lado ne talouspaperiarkilla erotettuihin kerroksiin esim. kannelliseen muovikulhoon. Pidä sipulit erillään muovipussissa. Ylimääräinen kosteus imeytyy papereihin ja paistotuloksesta tulee hyvä.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä