Vaaleat glögipäärynät

24 h 30 min
5
0

Vaaleat glögipäärynät

GL
MU
0
5
Trendikäs vaahterasiirappi, vaalea glögi ja joulumausteet antavat päärynöille upean maun. Vaaleat glögipäärynät voi keittää jääkaappiin odottamaan 1–2 päivää ennen tarjoamista.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6 kplpäärynää (kypsää, keskikokoista)

Mausteliemi

  • 4 dlglögijuomaa (vaaleaa)
  • 1 dlvaahterasiirappia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 4 kplneilikkaa (kokonaista)
  • 3 kpltähtianista
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1/2 tlaitovaniljajauhetta (20 rouhaisua vaniljamyllystä)
  • 1/4 tlsuolaa

Tarjoiluun

  • 500 gturkkilaista jogurttia
  • 3 rklhunajaa (juoksevaa)
  • 1 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jätä kannen alle hautumaan.

Kuori ja halkaise päärynät. Koverra siemenkodat veitsellä pois. Jätä päärynöihin puiset kannat.

Keitä päärynöitä mausteliemessä miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes päärynät ovat napakan pehmeitä. Varo keittämästä päärynöitä hajoavan pehmeiksi.

Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Nosta kattila peitettynä jääkaappiin ja anna päärynöiden maustua seuraavaan päivään.

Valuta jogurttia suodatinpaperilla vuoratussa kahvinsuodattimessa 30–50 minuuttia, kunnes se on paksua. Mausta jogurtti hunajalla ja rouhituilla pähkinöillä.

Tarjoa hunaja-pähkinäjogurtti vaaleiden glögipäärynöiden kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä