Maku

Vaaleansiniset sitruunakuppikakut

50 min
0
0

Vaaleansiniset sitruunakuppikakut

Hempeän vaaleansiniset sitruunakuppikakut sopivat vaikka ristiäisiin, vauvakutsuille tai muuten vaan söpöön juhlakattaukseen. Sekä kakku että kuorrute maistuvat hennon sitruunaiselle.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 75 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
  • 2 1/4 dlmaitoa
  • 2 kplmunaa

Kuorrutus

  • 150 gvoita
  • 300 gtomusokeria
  • 1 rklmaitoa
  • sitruuna-aromia
  • sinistä elintarvikeväriä (geelimäistä)
  • koristehelmiä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Ota taikinan ainekset ajoissa huoneenlämpöön.

Valmistele 12-koloinen muffinivuoka asettamalla koloihin paperiset muffinivuoat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunan raastettu kuori.

Vatkaa toisessa kulhossa munat ja maito yhteen.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-sokerivaahtoon. Lisää vaahtoon lopuksi vielä 2/3 nesteestä ja vatkaa sileäksi matalalla nopeudella. Lisää vielä loput nesteestä ja vatkaa kunnes taikina on sileää.

Jaa taikina muffivuoan koloihin: täytä kolot vain 2/3 täyteen. Paista uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia tai kunnes leivokset ovat saaneet pintaan väriä ja tuntuvat kiinteiltä painettaessa.

Anna jäähtyä hetken vuoassa ja poista leivokset sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää maito ja vatkaa kunnes seos on täysin sileää. Lisää elintarvikeväriä muutama tippa ja sekoita tasaiseksi. Viimeistele lopuksi sitruuna-aromilla.

Pursota kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle suurella pyöreäpäisellä tyllalla. Viimeistele koristehelmillä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä