Maku

Vaaleanpunainen kikhernepata

20 min
0
0

Vaaleanpunainen kikhernepata

GL
KA
LA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 3 tlmausteseosta (garam masala)
  • 2 kplsipulia (silputtuna)
  • 8 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 5 kpletikkapunajuurta (+ 1 dl lientä)
  • 10 dlkikherneitä (keitettynä)
  • 3 rklsitruunamehua
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija)
  • 4 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1/4 tlyrttisuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna öljy isossa paistin- tai vokkipannussa. Lisää garam masala ja kuumenna sitä sekoittaen kunnes tuoksut aukeavat.
Lisää silputut sipulit ja valkosipulit ja kuullota ne.
Pane sekaan pienityt etikkapunajuuret, niiden liemi ja paketin ohjeen mukaan keitetyt kikherneet.
Anna kiehua hiljalleen noin viiden minuutin ajan. Lisää sitruunanmehu, (soija)kerma ja mausta persiljalla ja yrttisuolalla.
Sekoita ja tarjoa basmatiriisin tai porkkana-kvinoamuhennoksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä