Maku

Vaalea portviinikastike

50 min
0
0

Vaalea portviinikastike

MU
KA
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 3 dlportviiniä (valkoista)
  • 2 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 rklvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 kplporkkanaa
  • 100 glanttua
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklvaaleaa kastikesuurustetta
  • 1/2 dlportviiniä (valkoista)
  • 2 rklvoita
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Mittaa viini ja vesi kattilaan. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon, lisää valkopippurit ja kuoritut, pilkotut juurekset sekä sipuli. Anna liemen kiehua 20–30 minuuttia hiljaa poristen. Siivilöi liemi, lisää vettä tai viiniä niin, että saat lientä noin 3 desiä.
Kaada liemi takaisin kattilaan, ripottele kastikesuurus joukkoon koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa. Lisää viini ja voi ja vatkaa kastike hyvin. Mausta cayennepippuriripauksella, muskotilla ja tarvittaessa suolalla.
Tarjoa kastike pariloidun kalan tai broilerin kanssa.
•Lisää broilerin kanssa tarjottavaan vaaleaan portviinikastikkeeseen pieniä, rapeaksi ruskistettuja pekonikuutioita, joiden rasva on huolellisesti imeytetty talouspaperiin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä