Vaalea kanachili – kermainen mutta kipakka arkiruoka, jota himoitset viikonloppunakin
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minVaalea kanachili on juuri sopivassa suhteessa pehmeän kermaista ja mausteista, muttei liian tulista. Sen voi tarjota sellaisenaan patamaisena ruokana tai kastikkeena riisin kanssa.
GL
MU
4
Kuvat
Julkaistu 3.3.2023

Vaalea kanachili – kermainen mutta kipakka arkiruoka, jota himoitset viikonloppunakin
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4 (400 g)broilerin rintafileetä
- 1sipuli
- 3–4valkosipulinkynttä
- 1–2tuoretta jalapenoa
- 2 rkloliiviöljyä
- 2 tljuustokuminaa
- 1 tlsavupaprikaa
- ½ tlchilijauhetta
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 lvettä
- 3 rklkanafondia
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 tlk (400 g)valkopapuja
- 1 tlk (300 g)maissia
- 1 dlsalsa verde -kastiketta (esim. Pirkka)
Lisäksi
- 1avokado
- 1tuore jalapeno
- 1lime
- 150 gcheddarjuustoraastetta
- 2 dlmaustamatonta jogurttia
- ½ rkukorianteria
Vaalea kanachili – ohje:
- Ota broilerit huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise jalapenot, poista kanta ja siemenet ja hienonna jalapenot.
- Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Lisää sipulit, jalapenot ja kuivamausteet. Kuullota muutaman minuutin ajan.
- Lisää rintafileet, vesi ja kanafondi. Hauduta noin 20 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.
- Nosta fileet reikäkauhalla liemestä ja revi lihat kahden haarukan avulla säikeiksi.
- Laita lihat takaisin kattilaan. Lisää tuorejuusto, valutetut pavut ja maissit sekä salsa verde. Hauduta vielä noin 10 minuuttia.
- Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Kuutioi avokado. Viipaloi jalapeno. Lohko lime.
- Tarjoa kastike sellaisenaan avokadolla, jalapenolla, cheddarjuustolla, jogurtilla ja korianterilla viimeisteltynä.

Kanapata – muheva pataruoka on puolessa tunnissa pöydässä!
Meillä kotona

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Helppo ja rustiikkinen ratatouille-kanapata on arkiruokaa parhaimmillaan

Maapähkinäkana – lempeän tulinen kanapata lennähtää suoraan lempiruokien sarjaan
Kotivinkki

Kulhollinen kultaa! Keltainen kanapata on lämpöinen arkiruoka, joka rikastetaan persimonilla ja bataatilla
Maku

One pot -kanapata – vartissa lautasilla ja vain yksi kattila tiskiä
Kotivinkki

Yhden pannun texmex-paistos on maukas arkiruoka, joka valmistuu neljän tölkin taktiikalla – nappaa helppo resepti talteen
Maku

Kanawokki – arjen luottoruoka höyryää lautasilla vartissa
Maku

Mitä makuja! Broileri-perunapata hautuu sitruunan ja salvian syleilyssä taivaalliseksi
Kotivinkki