Maku

Vaalea kanachili – kermainen mutta kipakka arkiruoka, jota himoitset viikonloppunakin

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Vaalea kanachili on juuri sopivassa suhteessa pehmeän kermaista ja mausteista, muttei liian tulista. Sen voi tarjota sellaisenaan patamaisena ruokana tai kastikkeena riisin kanssa.
GL
MU
4
0
Julkaistu 3.3.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4 (400 g)broilerin rintafileetä
  • 1sipuli
  • 3–4valkosipulinkynttä
  • 1–2tuoretta jalapenoa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1 tlsavupaprikaa
  • ½ tlchilijauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 lvettä
  • 3 rklkanafondia
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tlk (400 g)valkopapuja
  • 1 tlk (300 g)maissia
  • 1 dlsalsa verde -kastiketta (esim. Pirkka)

Lisäksi

  • 1avokado
  • 1tuore jalapeno
  • 1lime
  • 150 gcheddarjuustoraastetta
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • ½ rkukorianteria
Tulosta

Vaalea kanachili – ohje:

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise jalapenot, poista kanta ja siemenet ja hienonna jalapenot.
  2. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Lisää sipulit, jalapenot ja kuivamausteet. Kuullota muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää rintafileet, vesi ja kanafondi. Hauduta noin 20 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.
  4. Nosta fileet reikäkauhalla liemestä ja revi lihat kahden haarukan avulla säikeiksi.
  5. Laita lihat takaisin kattilaan. Lisää tuorejuusto, valutetut pavut ja maissit sekä salsa verde. Hauduta vielä noin 10 minuuttia.
  6. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Kuutioi avokado. Viipaloi jalapeno. Lohko lime.
  7. Tarjoa kastike sellaisenaan avokadolla, jalapenolla, cheddarjuustolla, jogurtilla ja korianterilla viimeisteltynä.
Kommentoi »