Kotivinkki

Vaalea ja tumma kakkupohja, sitrusvesi sekä vaniljamaito täytekakulle

0
0

Vaalea ja tumma kakkupohja, sitrusvesi sekä vaniljamaito täytekakulle

Teksti Kotivinkki
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset

VAALEA KAKKUPOHJA:

  • voita ja korppujauhoja vuokaan
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 4kananmunaa (keskikokoista)
  • 1½ dlsokeria

TUMMA KAKKUPOHJA:

  • 2 rklkaakaojauhetta

KOSTUTUKSEEN:

    SITRUSVESI

    • ½ dlsitruunan tai limetin mehua
    • 1 dlvettä
    • ½ dlsokeria

    VANILJAMAITO:

    • 2 rklvaniljasokeria
    • 1½ dlmaitoa

    Tee näin

    {
    AKTIIVINEN
    PASSIIVINEN

    VAALEA KAKKUPOHJA

    1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 23–25 sentin kakkuvuoka. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

    2. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla pohjaa myöten nostellen.

    3. Kaada taikina vuokaan.Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten mielellään ritilän päälle jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakkupohja liinalla, jotta se ei pääse kuivumaan.

    4. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Alin voi olla hieman muita paksumpi. Suojaa kakkulautasen reunat neljällä leivinpaperisuikaleella (ks. kuva vasemmalla). Nosta alin kerros vadille suikaleiden päälle.

    TUMMA KAKKUPOHJA

    1. Valmista kuten vaalea kakkupohja, mutta lisää jauhojen sekaan 2 rkl kaakaojauhetta.

    KOSTUTUKSEEN SITRUSVESI

    1. Sekoita sitruunamehua, haaleaa vettä ja sokeria, kunnes se sulaa.

    VANILJAMAITO

    1. Sekoita vaniljasokeri maitoon.

    MITÄ PIDIT?
    0
    Katso myös nämä