Ruoka
Kotivinkki

Vaalea ja tumma kakkupohja täytekakulle

0
0

Vaalea ja tumma kakkupohja täytekakulle

Teksti Kotivinkki
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Vaalea ja tumma kakkupohja valmistuvat reseptillämme sukkelasti. Katso resepti ja kokeile itse!

Ainekset

Vaalea kakkupohja

  • voita ja korppujauhoja vuokaan
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 4kananmunaa (keskikokoista)
  • 1½ dlsokeria

Tumma kakkupohja

  • 2 rklkaakaojauhetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Vaalea kakkupohja

  1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 23–25 sentin kakkuvuoka. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla pohjaa myöten nostellen.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten mielellään ritilän päälle jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakkupohja liinalla, jotta se ei pääse kuivumaan.
  4. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Alin voi olla hieman muita paksumpi. Suojaa kakkulautasen reunat neljällä leivinpaperisuikaleella. Nosta alin kerros vadille suikaleiden päälle.

Tumma kakkupohja

  1. Valmista kuten vaalea kakkupohja, mutta lisää jauhojen sekaan 2 rkl kaakaojauhetta.
MITÄ PIDIT?
0