Maku

Vaahterasiirappiset ruusukaalit

20 min
GL
KA
MU
4.75
1

Keitetyt ja voissa paistetut ruusukaalit kylvetetään vaahterasiirapissa juhlaa varten. Ruusukaalit, kuivatut karpalot ja vaahterasiirappi ovat lyömätön yhdistelmä.
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 600 gruusukaalia
  • 2 rklvoita
  • 1 dlvaahterasiirappia
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria
  • 100 ghasselpähkinöitä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Poista ruusukaaleista kannat ja uloimmat kuivahtaneet lehdet. Keitä ruusukaalit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Älä ylikypsennä. Valuta kaalit hyvin siivilässä.

Sulata voi pannussa. Paista ruusukaalit voissa kauniin värisiksi, melko kovalla lämmöllä.

Lisää pannuun vaahterasiirappi ja karpalot. Hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Siirrä ruusukaalit tarjoiluvadille. Viimeistele vaahterasiirappiset ruusukaalit rouhituilla pähkinöillä. Tarjoa lämpiminä joulupöydässä.

MITÄ PIDIT?
4.75