Vaahterasiirappiset ruusukaalit
20 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
10 minKeitetyt ja voissa paistetut ruusukaalit kylvetetään vaahterasiirapissa juhlaa varten. Ruusukaalit, kuivatut karpalot ja vaahterasiirappi ovat lyömätön yhdistelmä.
GL
KA
MU
4.6
Kuvat
Julkaistu 8.12.2014

Vaahterasiirappiset ruusukaalit
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 600 gruusukaalia
- 2 rklvoita
- 1 dlvaahterasiirappia
- 1 dlkuivattuja karpaloita
- 1 tlsormisuolaa
- 1/3 tlmustapippuria
- 100 ghasselpähkinöitä
Poista ruusukaaleista kannat ja uloimmat kuivahtaneet lehdet. Keitä ruusukaalit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Älä ylikypsennä. Valuta kaalit hyvin siivilässä.
Sulata voi pannussa. Paista ruusukaalit voissa kauniin värisiksi, melko kovalla lämmöllä.
Lisää pannuun vaahterasiirappi ja karpalot. Hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Siirrä ruusukaalit tarjoiluvadille. Viimeistele vaahterasiirappiset ruusukaalit rouhituilla pähkinöillä. Tarjoa lämpiminä joulupöydässä.