Vaahterasiirappinen pork belly

0
0

Vaahterasiirappinen pork belly

Vaahterasiirapilla maustettu mehevä porsaankylki on täydellistä lohturuokaa talvi-iltaan. Anna lihan hautua rauhassa uunissa ja paista lopuksi siihen rapea pinta. Siirappinen maku sopii ihanasti ruusu- ja lehtikaalin kanssa, kourallista manteleita unohtamatta!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgporsaankylkeä
  • 1 rklsormisuolaa
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 3 rklsoijakastiketta

Lisuke

  • 400 gruusukaalia
  • 150 glehtikaalia
  • 1 dlmanteleita (kokonaisia)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • sormisuolaa (esim. Maldon)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Hiero mausteet porsaankyljen pintaan molemmin puolin. Anna lihan maustua jääkaapissa yön yli.

Pyyhi mausteet pois lihan pinnasta ja nosta se uunivuokaan rasvapuoli alas päin. Peitä vuoka tiiviisti foliolla. Paista lihaa 150 asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia.

Ota folio pois ja käännä kylki rasvapuoli ylös päin. Leikkaa rasvaan veitsellä ruudukko. Paista 200 asteisessa uunissa vielä tunti.

Halkaise ruusukaali ja pyörittele ne lorauksessa oliiviöljyä. Laita kaalit isoon uunivuokaan. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Revi lehtikaalin pieniksi paloiksi ja poista paksut rangat. Pyörittele kevyesti oliiviöljyssä. Lisää lehtikaalit vuokaan ja sekoita mukaan mantelit. Paista 10 minuuttia.

Työnnä kaalit vuoan reunoille ja nosta paistettu liha keskelle. Sivele päälle aavistus vaahterasiirappi ja viimeistele sormisuolalla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä