Maku

Vaahterasiirappikuppikakut

40 min
4
0

Vaahterasiirappikuppikakut

Perinteiset vaniljakuppikakut viimeistellään syksyisellä vaahterasiirappikuorrutteella, ja lopputulos on suloinen ja ihanan syksyinen. Vaahterasiirappikuppikakut sopivat vaikka iltateen tai laten kanssa kynttilänvalossa nautittaviksi.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 75 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljatahnaa
  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 dlmaitoa
  • 2 kplmunaa

Kuorrute

  • 200 gvoita
  • 3 dltomusokeria
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • valkoisia nonparelleja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista taikina. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää vaniljatahna.

Yhdistä toisessa kulhossa venhäjauhot ja leivinjauhe. Riko munat kolmanteen kulhoon ja sekoita maidon kanssa sekaisin.

Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoja ja nestettä, vatkaa tasaiseksi.

Lusikoi paperivuoilla vuorattuun muffinivuokaan, paista uunissa n. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute vatkaamalla pehmeä voi tomusokerin ja fariinsokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää vaahterasiirappi, vatkaa sileäksi ja pursota leivosten päälle tähtityllalla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä