Maku

Vaahterasiirapilla valeltu uunibroileri ja uunijuurekset

1 h 30 min
0
1

Vaahterasiirapilla valeltu uunibroileri ja uunijuurekset

Herkullinen ruoka sunnuntaipäivälliselle, joka valmistuu kätevästi yhdessä vuoassa.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplkokonainen broileri (n. 1.2kg)

Maustevoi

  • 50 gvoita
  • 1 kplappelsiinin raastettu kuori (luomu)
  • tuoretta silolehtipersilijaa (1 ruukullinen)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Broilerin sisälle

  • 1 kplappelsiini (luomu)
  • silolehtipersilijan varret (maustevoista ylijääneet)

Valeluliemi

  • 1 kplappelsiinin mehu
  • 1/2 dlvaahterasiirappia
  • 1 dlkanalientä
  • 2 rkldijoninsinappia

Uunijuurekset

  • 1 kplbataatti (n.700g)
  • 5 kplrosamundaa
  • 5 kplporkkanoita
  • 3 kplpunasipulia
  • 2 tlkuivattua timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja laita kulhoon. Hienonna valkosipuli ja persilijan lehdet. Säästä persilijan varret. Lisää kulhoon raastettu appelsiininkuori, hienonnetut persilijan lehdet ja valkosipulit. Lisää suola ja mustapippuria myllystä. Sekoita maustevoi tasaiseksi. Hiero maustevoi varovaisesti broilerin nahan alle ja myös broilerin pintaan. Lohko appelsiini ja laita persilijan varsien kanssa sisälle broilerin rintaonteloon. Sido koivet yhteen.

Kuori bataatti, porkkanat ja punasipulit ja leikkaa lohkoiksi. Pese rosamudat hyvin ja leikkaa lohkoiksi. Laita kaikki juurekset ja sipulit uunivuokaan. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Ripottele öljy juuresten päälle. Nosta broileri juuresten päälle.

Sekoita kaikki valeluliemen ainekset keskenään. Valele broileria ja juureksia 1/3 liemestä. Nosta uunivuoka uuniin 175 asteeseen. Valele broileria liemellä muutaman kerran paistamisen aikana. Nosta broileri pois uunista kun sen sisäslämpötila on 70 astetta.

Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paahda vielä juureksia uunissa kunnes ne saavat väriä ja ovat kypsiä.

Vinkki!

Säästä persilijan varret ja laita ne broilerin sisään antamaan makua.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä