Uuran rommi-luumupiirakka

3 h 20 min
4
1

Uuran rommi-luumupiirakka

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 dlvettä
  • 2 rklsokeria
  • 200 gkuivattuja luumuja
  • 1/2 dlrommia

Pohja

  • 200 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta

Täyte

  • 300 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h 40 min

Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää puolitetut luumut ja rommi. Anna luumujen maustua muutamia tunteja.

Mittaa kaikki pohjan huoneenlämpöiset raaka-aineet yleiskoneen kulhoon ja vatkaa 5 minuuttia. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Siivilöi luumut ja pane ne pohjan päälle.

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi ja kaada seos luumujen päälle.

Paista rommi-luumupiirakkaa 175 asteessa noin 40 minuuttia.

•Hyödynnä luumujen rommiliemi joulukakkujen kostutuksessa tai glögin joukossa.

•Voit korvata pohjataikinan mausteet ruokalusikallisella piparkakkumaustetta.

•”Tämän piiraan salaisuus on kaneli ja muut joulumausteet pohjataikinassa sekä ihanan mehevät rommissa maustuneet luumut juustotäytteen alla. Vaikka rommi-luumupiirakka ei ole maailman kaunein, on se maultaan varmasti kokeilemisen arvoinen.” Uura Hagberg

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä