Maku

Uunissa kuivatut kirsikkaluumutomaatit

3 h 45 min
3.5
0

Uunissa kuivatut kirsikkaluumutomaatit

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 750 gkirsikkaluumutomaatteja (kolme rasiallista)
  • neitsytoliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • tuoretta timjamia

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN3 h 30 min

Huuhtele kirsikkaluumutomaatit ja kuivaa hyvin. Puolita kirsikkaluumutomaatit ja laita puolikkaat leivinpaperilla peitetylle pellille leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle oliiviöljyä. Ripottele tomaatin puolikkaiden päälle vielä timjamin lehtiä, sormisuolaa ja mustapippuria myllystä. Kuivata kirsikkaluumutomaatteja 125 asteessa kiertoilmauunissa noin 3½ tuntia tai kunnes tomaatit ovat kuivuneet tarpeeksi. Käytä tomaatteja esimerkiksi salaateissa, piirakoissa, pizzoissa tai herkuttele ihan sellaisenaan.

Vinkki!

Helmitomaatit sopivat myös hyvin uunissa kuivatettaviksi, mutta niiden valmistamiseen riittää lyhyempi aika pienemmän koon takia.
MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä