Maku

Uunissa hyydytetyt muna-katkarapumaljat

30 min
GL
0
0


 

Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (6 annosta)

  • 6 kplmunaa
  • 6 rklkuohukermaa
  • 150 gkatkarapuja (pakaste)
  • 3 rklkapriksia
  • 1/2 rklcurrytahnaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Lisäksi

  • 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) (voiteluun)
  • 3 rkltuoretta tilliä (koristeluun)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Riko munat yksitellen varovasti erilliseen kulhoon niin, että keltuaiset säilyvät ehjänä. Valuta kuhunkin voideltuun vuokaan yksi rikottu muna ehjine keltuaisineen. Pane kerma kulhoon ja mausta se karritahnalla, suolalla ja pippurilla ja lisää kuhunkin annosvuokaan 1 ruokalusikallinen kermaa niin, että keltuainen säilyy edelleen ehjänä. Lisää vuokiin valutetut ja sulatetut katkaravut ja kaprikset. Nosta annosvuoat reunalliseen uunivuokaan ja lisää isoon vuokaan kiehuvaa vettä niin, että vesi ulottuu pienten vuokien puoliväliin. Nosta vuoat vesihauteineen varovasti 175-asteiseen uuniin. Paista noin 12 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuaiset ovat vielä osittain juoksevia. Mikäli pidät kypsemmistä munista, hyydytä vuokia vielä 2–3 minuuttia uunissa. Nosta uunista, koristele tillillä ja tarjoa lämpimänä alkuruokana rapean leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0