Maku

Uunissa haudutettu joulukala

55 min
0
0

Uunissa haudutettu joulukala

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Eva Simola
Kuvat Eva Simola
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1500 gsiikaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kplperunaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1 kplsitruunaa (viipaloituna)
  • 2 kpltomaattia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlkuivaa valkoviiniä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Hiero suolaa ja pippuria peratun ja suomustetun kalan päälle ja sisälle. Anna maustua noin 20 minuuttia.

Viipaloi pestyt perunat ja sipuli. Suikaloi paprikat. Paista kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Asettele ne suuren, suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ja sivuille.

Tee kalaan suurehkoja viiltoja ja asettele niihin sitruunanviipaleita. Nosta kala vuokaan kasvispetille.

Viipaloi tomaatit ja paloittele valkosipulinkynnet. Lisää ne vuokaan. Kaada kaiken päälle öljy ja viini.

Kypsennä joulukalaa 200 asteessa 20–25 minuuttia. Jos kala näyttää kuivuvan, lisää hieman vettä tai valkoviiniä.

Uunissa haudutettu joulukala ei tarvitse muita lisäkkeitä kuin vuoassa olevat kasvikset.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä