Maku

Uunisilakat italialaiseen tapaan

1 h 5 min
5
0

Uunisilakat italialaiseen tapaan

Teksti A-lehtien arkisto
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gsilakoita (perattuina)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 3 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 2 rklrusinoita
  • 3 rklmätitahnaa
  • 1 rklpinjansiemeniä
  • 4 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Kuivaa silakat talouspaperiin ja lado ne leivinpaperin päälle uunipellille vieri viereen.

Raasta leivät ja paista muruset rapeiksi öljytilkassa pannulla. Kumoa leipäraaste kulhoon.

Hienonna rusinat ja sekoita ne mätitahnan kanssa leipämuruihin. Lisää pinjansiemenet ja persiljasilppu. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja pippuri. Levitä seos kalafileille.

Paista uunisilakoita 175 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.
 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä