Kotivinkki

Uunisalaatti ja hapokas sitruunakastike – näin herkuttelet kasviksilla uudella tavalla!

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Uunisalaatti on täynnä makua ja väriä. Kasvikset maistuvat parhaimmilta, kun jätät ne napakoiksi. Uunisalaatin juju on valmiin salaatin päälle valutetussa sitruunaisessa kastikkeessa.
KA
0
1
Julkaistu: 17.5.2018


Ainekset (4 annosta)

Uunisalaatti

  • 1bataatti (n. 500 g)
  • 3paprikaa (punainen, keltainen ja vihreä, yhteensä n. 400 g)
  • 250 gvihreää tankoparsaa
  • 1sipuli
  • 1 prkkidneypapuja (à 290 g)
  • ½ dlkokonaisia ruskeita manteleita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa

Sitruunakastike

  • 3 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • koristeluun korianteria hienonnettuna
Tulosta

Uunisalaatti valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa bataatti sentin viipaleiksi. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Leikkaa reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori parsat nupun alta kuorimaveitsellä ja leikkaa pari senttiä kuivaa vartta pois. Leikkaa 2–3 osaan. Kuori ja lohko sipuli. Huuhtele pavut lävikössä. Rouhi mantelit pieneksi. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille, lisää öljy ja suola. Kypsennä uunissa 225 asteessa 20 min, kunnes bataatit pehmenevät.
  3. Sekoita kulhossa sitruunamehu, hunaja, öljy ja sinappi sekä hienonnettu valkosipuli. Kaada kasvikset tarjoiluvadille. Lisää päälle kastiketta ja korianteria.
1 kommentti