Uunisalaatti ja hapokas sitruunakastike – näin herkuttelet kasviksilla uudella tavalla!
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Uunisalaatti on täynnä makua ja väriä. Kasvikset maistuvat parhaimmilta, kun jätät ne napakoiksi. Uunisalaatin juju on valmiin salaatin päälle valutetussa sitruunaisessa kastikkeessa.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.5.2018

Uunisalaatti ja hapokas sitruunakastike – näin herkuttelet kasviksilla uudella tavalla!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Uunisalaatti
- 1bataatti (n. 500 g)
- 3paprikaa (punainen, keltainen ja vihreä, yhteensä n. 400 g)
- 250 gvihreää tankoparsaa
- 1sipuli
- 1 prkkidneypapuja (à 290 g)
- ½ dlkokonaisia ruskeita manteleita
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 tlsuolaa
Sitruunakastike
- 3 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl öljyä
- 1 tl dijonsinappia
- 1 valkosipulinkynsi
- koristeluun korianteria hienonnettuna
Uunisalaatti valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa bataatti sentin viipaleiksi. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Leikkaa reiluiksi paloiksi.
- Kuori parsat nupun alta kuorimaveitsellä ja leikkaa pari senttiä kuivaa vartta pois. Leikkaa 2–3 osaan. Kuori ja lohko sipuli. Huuhtele pavut lävikössä. Rouhi mantelit pieneksi. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille, lisää öljy ja suola. Kypsennä uunissa 225 asteessa 20 min, kunnes bataatit pehmenevät.
- Sekoita kulhossa sitruunamehu, hunaja, öljy ja sinappi sekä hienonnettu valkosipuli. Kaada kasvikset tarjoiluvadille. Lisää päälle kastiketta ja korianteria.

Paahdetut parsat ja papu-hernesalaatti
Maku

Grillattua parsaa ja kukkasalaattia
Maku

Grillattu salaatti ja homejuustokastike
Maku

Marinoidut grillatut kasvikset
Maku

Teriyakisalaatti grillatuista kasviksista
Maku

Täytetyt artisokat
Maku

Uunissa paahdetut kesäkasvikset
Maku

Uunipunajuuret vuohenjuustolla ja saksanpähkinöillä
Maku