Maku

Uuniratatouille

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Valmista ratatouille kätevästi uunissa! Kasvisviipaleet kypsyvät pehmeäksi tomaattikastikkeen syleilyssä.
GL
MA
MU
4.1
0
Julkaistu 20.10.2016


Reseptin ainekset (6 kpl)

  • 2 kplpaprikaa (punaista)
  • 2 kplkesäkurpitsaa (700 g)
  • 2 kplmunakoisoa (600 g)
  • 3 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1200 gtomaattimurskaa (yrttimaustettua, 2 prk)
  • 1 dlvettä
  • 1 1/2 rklpunaviinietikkaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 2 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 5 rkltimjamia (1/3 ruukkua)
Tulosta

Valmista uuniratatouille näin:

Huuhdo kasvikset. Leikkaa paprikat, kesäkurpitsat, munakoisot ja sipulit noin sentin viipaleiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.

Sekoita tomaattimurskan joukkoon vesi, valkosipulit, punaviinietikka ja mausteet. Kaada puolet tomaattiseoksesta suorakaiteen muotoisen (20 cm × 30 cm) vuoan pohjalle.

Paista munakoisoviipaleita pannulla öljyssä noin 2 minuuttia/puoli. Anna jäähtyä hetki.

Asettele kasvikset vuokaan limittäin. Kaada päälle loppu tomaattimurska.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.

Viimeistele uuniratatouille tuoreella timjamilla.

Kommentoi »