Uuniratatouille
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Valmista ratatouille kätevästi uunissa! Kasvisviipaleet kypsyvät pehmeäksi tomaattikastikkeen syleilyssä.
GL
MA
MU
4.1
Kuvat
Julkaistu 20.10.2016

Uuniratatouille
Reseptin ainekset (6 kpl)
- 2 kplpaprikaa (punaista)
- 2 kplkesäkurpitsaa (700 g)
- 2 kplmunakoisoa (600 g)
- 3 kplsipulia
- 3 kplvalkosipulinkynttä
- 1200 gtomaattimurskaa (yrttimaustettua, 2 prk)
- 1 dlvettä
- 1 1/2 rklpunaviinietikkaa
- 1 rklsokeria
- 1 tlsuolaa
Paistamiseen
- 2 rklrypsiöljyä
Lisäksi
- 5 rkltimjamia (1/3 ruukkua)
Valmista uuniratatouille näin:
Huuhdo kasvikset. Leikkaa paprikat, kesäkurpitsat, munakoisot ja sipulit noin sentin viipaleiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
Sekoita tomaattimurskan joukkoon vesi, valkosipulit, punaviinietikka ja mausteet. Kaada puolet tomaattiseoksesta suorakaiteen muotoisen (20 cm × 30 cm) vuoan pohjalle.
Paista munakoisoviipaleita pannulla öljyssä noin 2 minuuttia/puoli. Anna jäähtyä hetki.
Asettele kasvikset vuokaan limittäin. Kaada päälle loppu tomaattimurska.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.
Viimeistele uuniratatouille tuoreella timjamilla.