Uunipunajuuri-vuohenjuustosalaatti
Uunipunajuuri-vuohenjuustosalaatti
Ainekset
- 1 kgpunajuuria
- merisuolaa
- 4retiisiä
- rukolaa
- 3 rklpinjansiemeniä
- öljyä
- suolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
- 200 gvuohenjuustoa
Hunajavinegretti:
- ½ dlbalsamicoa
- 1 dlrypsiöljyä
- oliiviöljyä
- 1 tlsitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rklhunajaa
- 1 rklvettä
Tee näin
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN
1. Pese punajuuret. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Lado punajuuret vuokaan.
2. Paahda punajuuria 160-asteisen uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi.
3. Viipaloi retiisit. Pese ja kuivaa rukola.
4. Paahda pinjansiemenet pannulla tilkassa öljyä kullanruskeiksi.
5. Tee vinegretti. Sekoita keskenään balsamico, öljyt, sitruunamehu, suola ja pippuri. Lisää hunaja ja vesi ja sekoita sauvasekoittimella.
6. Sekoita keskenään punajuuret, rukola ja retiisit ja rouhi ylle suolaa ja mustapippuria. Murustele annosten päälle vuohenjuusto ja lisää tilkat vinegretteä.
MITÄ PIDIT?
0