Maku

Uuniporsasta Jamie Oliverin tapaan

1 h 40 min
4.3
2

Uuniporsasta Jamie Oliverin tapaan

GL
LA
MA
MU
2
4.3
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 gsianlapaa
  • 1 dltuoretta rosmariinia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklfenkolinsiemeniä
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kpllehtiselleriä
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 2 1/2 dlkuivaa valkoviiniä

Vuokaan

  • 1/2 dloliiviöljyä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Viillä lihan pintaan terävällä veitsellä ristikko. Ripottele kourallinen hienonnettuja rosmariininlehtiä, suolaa, pippuria ja jauhettuja fenkolinsiemeniä isolle leikkuulaudalle. Kierittele lihapala mausteissa voimakkaasti painellen.

Nosta lihapala isoon öljyttyyn uunivuokaan maustepuoli alaspäin. Ripottele lihan päälle loput mausteet.

Anna lihan olla muutama minuutti 200 asteessa uunin ylätasolla. Käännä lihan rasvapuoli ylöspäin. Lisää vuokaan valkosipuli- ja punasipulilohkot, selleripalat ja laakerinlehdet. Siirrä vuoka uunin alatasoon.

Valele lihaa paistamisen aikana kerran. Jos liha tummuu liikaa, peitä se kostutetulla leivinpaperilla. Liha kypsyy noin tunnissa. Pistä lihaa terävällä veitsellä. Jos tihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää. Jos ei, nosta liha takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia.

Kun liha on kypsää, anna sen levähtää 10 minuuttia.

Tee sillä välin uunivuokaan kertyneestä nesteestä kastike. Kaada vuoasta rasva pois. Murskaa valkosipulit ja sipulit jäljelle jääneeseen liemeen. Kaada liemi pieneen kattilaan. Lisää valkoviini. Hauduta, kunnes neste on vähentynyt puoleen. Mausta ja siivilöi kastike tarvittaessa.

Leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa sen kanssa balsamietikkaisia sipuleita ja perunoita sekä liemestä tehtyä kastiketta.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä