Kotivinkki

Uuniomenavuoka ja inkiväärikerma

35 min
3
0

Uuniomenavuoka ja inkiväärikerma

Omenat ovat ihania, ja rapea kaura-mantelitäyte hyvä kakkonen. Inkiväärikerma viimeistelee syksyisen jälkkärin. Tämä uuniomenavuoka vie kielen mennessään!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6–10omenaa

Täyte

  • 75 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 ½ dlkaurahiutaleita
  • 50 gmantelilastuja
  • 1 tlkanelia

Inkiväärikerma

  • 2 dlvaahtoutuvaa kermaa
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 tltuoretta inkivääriä raasteena
  • ½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

1. Poista omenoista kota omenaporalla. Asettele omenat sopivaan vuokaan.

2. Sulata voi ja sekoita siihen täytteen muut raaka-aineet.
3. Työnnä täytettä omenoiden koloihin ja lusikoi loppu seos vuokaan omenoiden viereen ja pinnalle. Kypsennä omenoita 200-asteisen uunin keski tasolla noin 20 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä.
4. Valmista inkiväärikerma sillä välin, kun uuniomenavuoka kypsyy. Vaahdota kerma ja lisää siihen jogurtti ja raastettu inkivääri. Makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoa lämpimien omenoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä