Maku

Uuninauriit suolapedillä

1 h 35 min
0
0

Uuninauriit suolapedillä

Nämä pitkään haudutetut nauriit ovat mainio lisäke riistaruualle tai ihan vain sellaisenaan voinokareen kanssa nautittuna.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplnaurista
  • 1 kgkarkeaa merisuolaa
  • 4 tlvoita

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Pese nauriit ja poista niistä kova kanta.

Kaada karkea suola uunivuokaan ja asettele nauriit siihen kantapuoli ylöspäin. Sivele leikkuupinta rypsiöljyllä.

Paista nauriita 200 asteessa noin 1h 30min. Voit tarkistaa kypsyyden haarukalla. 

Lisää jokaisen nauriin päälle nokare voita ja painele muutamia reikiä nauriiseen haarukalla, jotta voi pääsee imeytymään kunnolla. 

Vinkki!

Juureksiin käytetyn suolan voit hyvin ottaa talteen ja käyttää esimerkiksi keitinvesien suolaamiseen.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä