Uunimarenki-sitrussorbettipiiras

4 h 30 min
0
0

Uunimarenki-sitrussorbettipiiras

Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 dlsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 1 dlsitruunamehua

Pohja

  • 100 gkaurakeksejä
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 kplvalkuaista
  • 1 1/2 dlsokeria

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h 15 min

Vaahdota kerma. Notkista sitruunatahna sitruunamehulla ja yhdistä seos varovasti nostellen kermavaahdon sekaan. Lisää ripaus sokeria tarvittaessa.
Murskaa keksit muovipussin sisässä esimerkiksi lihanuijaa apuna käyttäen. Yhdistä keksimuruihin sulatettu margariini ja painele seos halkaisijaltaan noin 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
Levitä pintaan sitruuna-kermavaahto ja nosta vuoka peitettynä pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Ota piirakka huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Vaahdota valkuaiset kuivassa puhtaassa kulhossa. Lisää sekaan kidesokeri vähissä erissä seosta koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vaahdota kovaksi vaahdoksi. Levitä marenkivaahto huolella piirakan päälle.
Lämmitä uuni 250 asteeseen ja nosta piirakka uunin ylätasolle. Paista 3–4 minuuttia, kunnes marengin pinta on saanut kauniin paistovärin. Ole tarkkana, sillä pinta palaa helposti.
Nosta uunista ja tarjoa heti kahvin kanssa tai jälkiruokana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä