Maku

Uunimade ja sipulikastike

55 min
3.6
5

Uunimade ja sipulikastike

MU
GL
5
3.6
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 gmadetta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 5 kplpekonia

Sipulikastike

  • 3 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 4 dlkalalientä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN

Kalttaa made. Avaa kalttauksen jälkeen mateen vatsa ja poista sisälmykset. Ota maksa ja mäti talteen.
Huuhdo kala hyvin.
Aseta kala uunivuokaan tai -pannulle. Tee selkäpuolelle paksuimpiin kohtiin muutamia viiltoja veitsellä.
Purista selän viiltoihin sitruunamehua ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
Levitä lopuksi pekoniviipaleet kalan selän päälle poikittain.
Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Kuori ja viipaloi sipulit.
Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipulit.
Lisää kalaliemi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kalan kypsymisen ajan.
Tarjoa uunimade sipulikastikkeen ja juuresten kanssa.
•Uunijuurekset ja perunasose maistuvat mateen kanssa. Kuoritut ja paloitellut juurekset kypsyvät samassa uunissa kalan kanssa, jos esikypsennät niitä noin 15 minuuttia 225 asteessa.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä