Uunilohi kasviksilla

40 min
0
0

Uunilohi kasviksilla

Ranskankermalla, basilikalla ja auringonkukansiemenillä kuorrutettu uunilohi. Samaan aikaan pellillä valmistuu lisäkekasvikset ja koko ateria on valmis hetkessä.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkirjolohi meri, filee

kuorrute

  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplruukku tuoretta basilikaa
  • 1 dlauringonkukansiemeniä

lisäksi

  • 500 gkirsikkatomaatteja
  • 200 gsiitakesieniä
  • 1 kplpunasipuli
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Nosta lohifilee uunipellille. Kuivaa lohen pinta talouspaperilla.

Valmista kuorrute sekoittamalla ranskankerman joukkoon sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Lusikoi kuorrute lohen päälle.

Hienonna kokonainen ruukku basilikaa lohen päälle ja ripottele lopuksi reilusti auringonkukansiemeniä.

Kaada kirsikkatomaatit, siitakesienet ja viipaloitu punasipuli lohen reunoille. Ripottele päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. 

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä