Maku

Uunilohi ja kesäkasvikset – helppo ja herkullinen arjen pelastaja

55 min
0
0

Uunilohi ja kesäkasvikset – helppo ja herkullinen arjen pelastaja

GL
MA
MU
0
0
Helpon uunilohen kaverina nautitaan raikkaalla sitruunavinegretilla maustettuja kesäkasviksia. Lohi valmistuu uunissa melkein kuin itsestään ja kasvikset eivät vaadi lainkaan kypsennystä.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gkirjolohifileetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklkarkeaa sinappia (Dijon)
  • 2 rkltilliä

Kesäkasvikset

  • 1porkkana
  • 1avomaankurkku
  • 100 gsokeriherneenpalkoja
  • 1/2 dlherneitä
  • 6retiisiä
  • 1/2 rkutilliä

Sitruunavinegretti

  • 1/2sitruunan kuori ja mehu
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tljuoksevaa hunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 min

Nosta filee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä sinappi lohen pintaan. Ripottele päälle tillisilppua.

Paista kalaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuori porkkana. Vedä perunankuorimaveitsellä porkkanoista ja kurkusta pituussuunnassa pitkiä suikaleita. Riivi herneet ja viipaloi retiisit.

Sekoita vinegretin ainekset ja kaada kastike kasvisten joukkoon. Nosta salaatti uunilohen pinnalle ja tarjoa heti sellaisenaan tai perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä