Maku

Uunilohi ja ja juureksia

45 min
1.7
0

Uunilohi ja ja juureksia

GL
LA
MA
MU
0
1.7
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplporkkanaa
  • 100 gpalsternakkaa
  • 1/4 kplpurjoa
  • 700 glohta
  • 1 dlvettä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Uunilohi valmistuu vaivattomasti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuori porkkana ja palsternakka. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa vihannekset tikuiksi.

Nypi kalafileestä ruodot pihtien avulla. Fileoi kala nahattomaksi ja paloittele annospaloiksi.

Nosta kalapalat ja vihannestikut uunivuokaan. Kaada päälle vesi ja sitruunamehu. Ripottele päälle tilli ja mustapippuri.

Kypsennä uunilohta ja juureksia noin 25 minuuttia, kunnes kala ja vihannestikut ovat kypsiä.
Lempeä uunilohi ja juurekset sopivat sylivaivoille ja aikuisillekin. Aikuisten annoksen kruunaa tilli-fenkolipesto.

•Valmista uunilohen kanssa yhtä aikaa uunibataatteja.

MITÄ PIDIT?
1.7
Katso myös nämä