2,6(10)
Uunilohi à la Italia
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Uunilohi saa ylleen italialaisvaikutteisen kuorrutteen.
Julkaistu 3.11.2015
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
700 glohifileetä
1 tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
½ rsherkkusieniä (100 g)
3kevätsipulia
1 pktparman- tai serranokinkkua (noin 80 g)
1 tlöljyä
2 rklparmesaania raastettuna
1 rklsitruunamehua
1 rkloliiviöljyä
  1. Pyyhi lohi kuivaksi talouspaperilla. Nypi lihasruodot tarvittaessa. Nosta kala voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Viipaloi herkkusienet ja kevätsipulit. Leikkaa kinkut suikaleiksi.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sienet, sipulit ja kinkut. Paista, kunnes sienet ja sipulit ovat pehmeitä.
  4. Kumoa seos kalan päälle. Ripottele uunilohen pinnalle juustoraaste ja pirskota päälle sitruunamehua ja öljyä.
  5. Kypsennä uunilohi 200-asteessa uunissa noin 30 minuuttia.

Katso myös sivustomme suosituin uunilohiresepti, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.