Kotivinkki

Uunilohi à la Italia

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Uunilohi saa ylleen italialaisvaikutteisen kuorrutteen.
2.8
0
Julkaistu: 3.11.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 700 glohifileetä
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • ½rasiaa herkkusieniä (100 g)
  • 3kevätsipulia
  • 1 pktparman- tai serranokinkkua (noin 80 g)
  • 1 tlöljyä
  • 2 rklparmesaania raastettuna
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rkloliiviöljyä
Tulosta

1. Pyyhi lohi kuivaksi talouspaperilla. Nypi lihasruodot tarvittaessa. Nosta kala voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Ripottele pinnalle 

suolaa ja pippuria.

2. Viipaloi herkkusienet ja kevätsipulit. Leikkaa kinkut suikaleiksi.

3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sienet, sipulit ja kinkut. Paista, kunnes sienet ja sipulit ovat pehmeitä.

4. Kumoa seos kalan päälle. Ripottele uunilohen pinnalle juustoraaste ja pirskota päälle sitruunamehua ja öljyä.

5. Kypsennä uunilohi 200-asteessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentoi »